گروه محصولات

پرکارترین ناشران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تجلیل شدند

1394/08/30 شنبه

پرکارترین ناشران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تجلیل شدند

شناسهٔ خبر: 2971945 -
جشن انتشار یک میلیون کتاب بعد از پیروزی انقلاب اسلامی طی مراسمی با حضور مسئولان ارشد فرهنگی و جمعی از ناشران کشور برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، جشن انتشار یک میلیون کتاب بعد از پیروزی انقلاب اسلامی عصر امروز چهارشنبه ۲۷ آبان به همت موسسه خانه کتاب و سری برنامه های بیست و سومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با حضور مسئولان ارشد فرهنگی و همچنین جمعی از ناشران در محل پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری در تهران برگزار شد.

در این مراسم ضمن رونمایی از کتاب «آمار نشر کتاب در ایران (۱۳۵۸-۱۳۹۳)» از ۲۵ ناشر پرکار بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون به ترتیب و به شرح زیر تجلیل شد:

انتشارات امیر کبیر(۷۷۲۵ عنوان)

دفتر نشر فرهنگ اسلامی (۵۷۰۷ عنوان)

چاپ و انتشارات دانشگاه تهران (۴۵۰۳ عنوان)

انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان (۴۲۲۵ عنوان)

پیام آزادی (۳۱۵۴ عنوان)

سروش (۳۱۳۱ عنوان)

صدا (۳۰۸۸ عنوان)

ققنوس (۲۸۲۹ عنوان)

دارالکتب اسلامیه (۲۴۷۳ عنوان)

نگاه (۱۸۹۹عنوان)

اقبال (۱۴۸۷ عنوان)

شرکت سهامی انتشار (۱۴۲۳ عنوان)

نوید شیراز (۱۲۳۴ عنوان)


در این مراسم همچنین مجید غلامی جلیسه مدیرعامل خانه کتاب با ارائه آماری از تعداد کتابهای منتشر شده از ورود صنعت چاپ به ایران تاکنون گفت: از ورود صنعت چاپ به ایران در ۲۰۰ سال پیش تاکنون گفت: تا پایان دوره قاجار حدود ۱۵ هزار عنوان کتاب منتشر شده است. در دوره پهلوی اول کمتر از ۱۰ هزار عنوان و در دوره پهلوی دوم یعنی از ۱۳۲۰ تا ۱۳۵۷ یعنی ۳۷ سال شاهد انتشار ۵۲ هزار و ۷۰۶ عنوان کتاب بوده ایم.

از سال ۱۳۵۷ تا ۱۳۹۴ هم یعنی یک دوره ۳۷ ساله دیگر بیش از یک میلیون کتاب در جمهوری اسلامی ایران چاپ و منتشر شده است.

وی در عین حال تاکید کرد: متاسفانه سازوکار دقیق و منسجمی برای ارائه تحلیلی از وضعیت انتشار کتاب طی ۲۰۰ سال گذشته نداشته ایم اما دو دهه پیش با همت آقای مسجد جامعی و  تشکیل خانه کتاب کار ساماندهی و جمع آوری اطلاعات و آمار حوزه نشر به صورت جدی آغاز شد.

به گفته مدیرعامل خانه کتاب بانک اطلاعات این موسسه رفته رفته امکانات متعددی را برای ارائه و تحلیل اطلاعات در اختیار علاقه مندان این حوزه قرار داده است و طی یک سال گذشته هم روند جدیدی از تحلیل و ارائه آمار در خانه کتاب آغاز شده است.

وی همچنین گفت: از مجموع ۱۲ هزار و ۶۰۰ پروانه نشری که تاکنون صادر شده است، با کمال تاسف باید گفت تعداد کمی از این ناشران فعال و پرکار هستند؛ بر اساس این اطلاعات ناشرانی که فقط یک سال فعالیت داشته اند تعدادشان به ۱۷۷۲ مورد می رسد که در ۳۷ سال گذشته ۶ هزار و ۳۹۸ عنوان کتاب را منتشر کرده اند.

تعداد ناشرانی که به صورت مستمر یعنی انتشار یک کتاب در یک سال فعالیت کرده اند؛ بیشتر از ۲۵ ناشر نیست که این ناشران در ۳۷ سال گذشته تعداد ۴۹ هزار و ۲۶۵ عنوان کتاب را منتشر کرده اند. از این ۲۵ ناشر، ۲۰ ناشر خصوصی و تنها ۵ ناشر دولتی هستند.

این ۲۵ ناشر به رغم همه مشکلاتی که در عرصه نشر برایشان وجود داشته است فعالیت خود را ادامه داده اند و فعالیت آنها در واقع استمرار فعالیت پدرانشان در حوزه نشر بوده است.

در جشن انتشار یک میلیون کتاب بعد از پیروزی انقلاب اسلامی چهره هایی مانند سید عباس صالحی، احمد مسجدجامعی، سید رضا صالحی امیری، علی مطهری، محمود آموزگار، نادر قدیانی، مجید غلامی جلیسه، سید فرید قاسمی، سید محمود دعایی وتعدادی از ناشران باسابقه کشور حضور داشتند.

انصراف از نظر