گروه محصولات

مجموعه مدخل‌هایي مناسب برای ورود به گستره‌هاي تامل فلسفی

1393/08/10 شنبه

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) انتشارات ققنوس به‌تازگی چهار مدخل از دانشنامه فلسفه استنفورد را در قالب چهار کتاب با عناوین «پدیدارشناسی»، «ماکس شلر»، «زیبایی‌شناسی هگل» و «برادران شلگل» روانه بازار نشر کرده است.

در توضیح دانشنامه فلسفه استنفورد در پشت جلد این مجموعه آمده است: «بسیاری از افرادی که در کشورمان با فلسفه سر و کار دارند و همچنین در فضای مجازی رفت و آمد دارند، نام دانشنامه فلسفه استنفورد را شنیده‌اند و چه بسا از این مجموعه کم‌نظیر بهره نیز برده باشند. کتابی که در دست دارید حاصل طرحی برای ترجمه و انتشار گزیده‌ای از مدخل‌های این دانشنامه است با هدف گستردن دامنه تاثیر آن و فراهم کردن دسترسی هرچه‌بیشتر خوانندگان فارسی‌زبان به مقالات راهگشایی که در این مجموعه آمده است. با توجه به ویژگی‌های دانشنامه فلسفه استنفورد شاید بیراه نباشد که بگوییم برای کسی که می‌خواهد اولین بار با مسئله یا مباحثی در فلسفه آشنا شود یا شناخت بهتری کسب کند یکی از گزینه‌های مناسب این است که کار را با خواندن مدخلی یا مدخل‌های مربوط به آن در این دانشنامه آغاز کند.» 

مسعود علیا سرپرست گروه ترجمه این دانشنامه در پیشگفتاری که بر این مجموعه نوشته است بیان می‌کند که این دانشنامه حاصل طرح نیکویی است که اجرای آن در سال 1995 در دانشگاه استنفورد آغاز شد و همچنان ادامه دارد. 

به گفته وی، این مجموعه مدخل‌های مناسبی برای ورود به گستره‌های متنوع تامل فلسفی به دست می‌دهد. یکی از محسنات این دانشنامه این است که به‌ویژه به کار دانشجویان و محققانی می‌آید که می‌خواهند در زمینه خاصی پژوهش کنند. قرار است تا در صورت امکان ترجمه مداخل این دانشنامه ادامه يابد.

در زير، معرفي كوتاهي از اين چهار مدخل يا مجلد خواهيد خواند.

نخستین کتاب: پدیدارشناسی
نخستین کتاب این مجموعه «پدیدارشناسی» نام دارد که به قلم دیوید وودراف اسمیت و با ترجمه مسعود علیا منتشر شده است. «درآمد»، «پدیدارشناسی چیست؟»، «رشته پدیدارشناسی»، «از پدیدارها تا پدیدارشناسی»، «تاریخ و انواع پدیدارشناسی»،‌ «پدیدارشناسی و هستی‌شناسی، معرفت‌شناسی، منطق و اخلاق»، «پدیدارشناسی و فلسفه ذهن»، «پدیدارشناسی در نظریه آگاهی معاصر» عناوین بخش‌های اصلی این کتاب هستند.

«پدیدارشناسی» اثر دیوید وودراف اسمیت به ترجمه مسعود علیا با شمارگان هزار و 650 نسخه در 95 صفحه به قیمت پنج هزار تومان منتشر شده است.

دومین کتاب: «ماکس شلر»
عنوان کتاب دوم این مجموعه «ماکس شلر» است که زکری دیویس و آنتونی استاینباک آن را نگاشته‌اند و فرزاد جابرالانصار آن را ترجمه کرده است. «درآمد»، «خلاصه‌ای از سوانح احوال»، «معنای فلسفه و پدیدارشناسی»، «شخص‌گرایی ارزشی»، «دیگران، اجتماع و همبستگی»، «تجربه دینی»، «نظریه اجتماعی و سیاسی»، «انسان‌شناسی فلسفی و متافیزیک» و «ملاحظات پایانی» نیز عناوین بخش‌های اصلی این کتاب‌اند.

کتاب «ماکس شلر» اثر زکری دیویس و آنتونی استاینباک به ترجمه فرزاد جابرالانصار با شمارگان هزار و 650 نسخه در 96 صفحه به قیمت پنج هزار تومان روانه کتابفروشی‌ها شده است.

سومین کتاب: «زیبایی‌شناسی هگل»
«زیبایی‌شناسی هگل» اثر استیون هولگیت با ترجمه گلنار نریمانی سومین مدخلی از دانشنامه فلسفه استنفورد است که در اختیار مخاطبان ایرانی قرار گرفته است.

«درآمد»، «دانش هگل درباره هنر»، «متون و درسگفتارهای هگل درباره زیبایی‌شناسی»، «هنر، دین و فلسفه در نظام هگل»،‌ «کانت، شیلر و هگل: زیبایی و آزادی»، «هنر و آزمانی‌سازی»، «زیبایی‌شناسی نظام‌مند یا فلسفه هنر هگل» و «نتیجه‌گیری» عناوین اصلی این کتاب را تشکیل می‌‌دهند.

کتاب «زیبایی‌شناسی هگل» اثر استیون هولگِیت به ترجمه گلنار نریمانی با شمارگان هزار و 650 نسخه در 117 صفحه به قیمت 6 هزار تومان منتشر شده است.

چهارمین کتاب: «برادران شلگل»
«برادران شلگل» عنوان کتاب چهارم دانشنامه فلسفه استنفورد است که آن را کاتیا د. هی و آلن اسپیت تالیف و سید مسعود حسینی ترجمه کرده است. کتاب در دو بخش مستقل، افکار برادران شلگل را بررسی می‌کند.

افکار «آوگوست ویلهلم فون شلگل» در سرفصل‌هایی با عناوین «درآمد»، «زندگی و آثار»، «تاثیر آ. و. شلگل بر رمانتیسم آلمانی»، «فلسفه هنر»، «فلسفه زبان»، «نظریه ترجمه»، «نقش منتقد و ملی‌گرایی رمانتیک شلگل» و «آ. و. شلگل: متفکر تفاوت» بررسی شده است.

اندیشه‌های «فریدریش شلگل» نیز در قالب بخش‌هایی با عناوین «درآمد»، «زندگی و آثار»، «چرخش رمانتیک»، «بوطیقا و زیبایی‌شناسی»، «تلمذ فلسفی: دیدگاه شلگل در باب ایدئالیسم و فلسفه استعلایی»، «فلسفه استعلایی»، «فلسفه اخلاق، اجتماع و سیاست» و «فلسفه متاخر زندگی، تاریخ و دین» به رشته تحریر درآمده است.

کتاب «برادران شلگل» اثر کاتیا د. هی و آلن اسپیت به ترجمه سید مسعود حسینی با شمارگان هزار و 650 نسخه در 117 صفحه به قیمت 6 هزار تومان منتشر شده است. 

به گزارش ایبنا، دانشنامه استنفورد به سرپرستی دکتر ادوارد ن. زالتا منتشر می‌شود. این مجموعه با اجازه گردانندگان دانشنامه فلسفه استنفورد (SEP) در ایران به همت انتشارات ققنوس انتشار مي‌يابد.

انصراف از نظر